Bitcoin-instroom naar beurzen stijgt met 117% in 10 dagen – Wat is het volgende

De prijs van Bitcoin is met 11% gedaald van $11.736 naar $10.390 – en dat alles in slechts 10 dagen. Sommigen beweren zelfs dat de prijs nog verder kan dalen met een stijgende liquiditeit aan de horizon. Er zijn echter grotere zorgen, zoals de vraag hoe deze liquiditeit zal worden geabsorbeerd. Als we kijken naar de BTC-instroom, dan is dat een goed begin, want de gegevens suggereren dat die vanaf 1 september tot aan het moment van schrijven met 117% is gestegen.

De BTC-instroom naar de beurzen is in 10 dagen tijd met 117% gestegen, wat is het volgende?
Bron: Chainalyse

De Bitcoin-instroom bereikte op 4 september een piek van $1,3B, met dezelfde daling tot $636M, op het moment van de pers. De instroom van Bitcoin in de laatste 24 uur was ongeveer 46,15k BTC, ruim boven het 90-dagengemiddelde. De stijging van de instroom op de beurzen heeft BTC op meer manieren beïnvloed dan alleen een daling van de prijs. In feite suggereert de gestage instroom dat de prijs zich de komende weken boven het $10.000-niveau kan handhaven.

Tegelijkertijd is illiquide BTC de afgelopen vier weken gemiddeld met 30,8k BTC gedaald. Dit is de grootste daling die over een periode van twee maanden werd waargenomen, gebaseerd op gegevens van Chainalysis.

De instroom van BTC in de uitwisselingen stijgt met 117% in 10 dagen, wat is het volgende?
Bron: Chainalyse

Een toename van de liquiditeit wordt geabsorbeerd door nieuwe kopers en institutionele spelers, conventioneel. Andere factoren, zoals de handelaars die door het SushiSwap-incident in brand zijn gestoken, kunnen echter een meer duurzame vraag op de spotbeurzen aanwakkeren.

Het SushiSwap-incident heeft ertoe bijgedragen dat DeFi’s marktcap met bijna 50% is gekelderd. Het incident heeft miljoenen van DeFi weggevaagd en de markt herstelde zich op het moment van de pers van haar verliezen. Echter, volledig herstel kan niet op de kaarten nog als sommige analisten zeggen dat de DeFi-zeepbel kan worden over te barsten.

In feite, onmiddellijk na het incident werd gemeld, daalde de prijs van 90% van de top DeFi tokens. Na de recente uitverkoop in DeFi kunnen voorzichtige handelaren een nieuwe vraag naar Bitcoin op de spotmarkten creëren, in de hoop op een voortdurende prijsrally.

BTC Inflow to exchanges stijgt met 117% in 10 dagen wat is het volgende?
Bron: Defipulse

Verder is de totale waarde die in DeFi is vergrendeld, in 10 dagen tijd met meer dan 10% gedaald. Als de cijfers voor Total Value Locked verder dalen, kunnen traders de verloren gegane waarde van DeFi vervangen door BTC toe te voegen aan hun portefeuilles.

Dit kan worden aangetoond door het feit dat wew-kopers elke 10 dagen aan het Bitcoin-netwerk worden toegevoegd met een percentage van bijna 6%.

De instroom van BTC op de beurzen stijgt met 117% in 10 dagen, wat is het volgende?
Bron: Glassnode

Met een kelderende DeFi-marktcap kan dit aantal nog verder stijgen.

Naast het verlies aan belangstelling voor DeFi worden traders naar BTC gelokt via nieuwe aanbiedingen op de derivatenbeurzen. Het aanbod van afgeleide producten wint nooit aan populariteit omdat het inherente risico lager is in vergelijking met de verhandeling van het actief. Een toename van de Open Interest en het volume op de derivatenbeurzen stimuleert het hele ecosysteem en genereert ook op de spotbeurzen een parallelle vraag naar Bitcoin.

Tussen Huobi’s Bitcoin-opties en Brave’s gedecentraliseerde derivatenbeurs zijn er verschillende nieuwe aanbiedingen voor derivatenhandelaren en dit kan de interesse van beleggers doen toenemen.

BTC Inflow to exchanges stijgt met 117% in 10 dagen wat is het volgende?
Bron: Scheefheid

Tot slot heeft de geaggregeerde open rente op derivatenbeurzen op 17 augustus ook 5,7 miljard dollar bereikt, en het kan nog hoger oplopen met het aanbod van nieuwe producten. Tegelijkertijd kan deze vraag verschuiven naar spotbeurzen en toenemende liquiditeit absorberen.

De toenemende instroom van Bitcoin kan de prijs op de lange termijn niet beïnvloeden. Factoren zoals de dalende rage in DeFi en een toename van de interesse van handelaren in derivatenbeurzen kunnen echter een broodnodige impuls geven aan de vraag naar Bitcoin op spotbeurzen. Ergo, de koersrally, eenmaal heroplevend, zal zich mogelijk handhaven tot het einde van 2020.

Kommentare sind deaktiviert.