Henchman in moeilijkheden na het helpen van vrienden Rob $365k van een Bitcoin-koper

Een man wordt op dit moment geconfronteerd met een ernstig juridisch verzet nadat hij werd beschuldigd van het helpen van zijn twee vrienden bij een Bitcoin-gerelateerde overval in Singapore. Uit gerechtelijke documenten blijkt dat in april 2018 ene Jaromel Gee Ming, samen met Mohd Abdul Rahman Mohamad, een complot heeft bedacht om een potentiële Bitcoin-koper te bedriegen en hem te beroven. Gee zou in 2018 een Bitcoin-makelaar zijn geweest.

Met de hulp van Abdul zou Gee bijeenkomsten organiseren tussen Bitcoin-verkopers en -kopers en zijn deel van het proces maken. In april 2018 kwamen de twee echter uit op een perceel om een potentiële koper te beroven. Blijkbaar had ene Mr.Pang Joon Hau, een Maleisiër, interesse in het kopen van Bitcoin Future. Pang wilde voor $365k aan BTC in contanten kopen.

„Muscle Man“

Om hun overvalplan zo naadloos mogelijk te laten verlopen, besloten de twee een „spierman“ in te schakelen, ene Syed Mokhtar Syed Yusope. Mokhtar’s taak was om het slachtoffer te intimideren en het geld weg te geven. De bijeenkomst vond plaats in een hotel waar Abdul en Mokhtar zich samen met een makelaar, Lee Chee Kwok, lieten zien. Bij aankomst gingen ze naar Pang’s kamer. Mokhtar sloeg zowel Pang als de makelaar in elkaar en vertrok met het geld en Abdul.

Voor zijn „ponsdiensten“ ontving Mokhtar $10.000. Hij werd echter kort daarna gearresteerd. De andere twee verdachten moeten hun dag nog zien in de rechtbank.

$30k Borgtocht

Interessant is dat de borgtocht van Mokhtar is vastgesteld op $30.000, een koele 3x het geld dat hij „verdiende“ van de overval. Als hij veroordeeld werd, kon hij tot 14 jaar achter de tralies komen. Het vonnis zal op vrijdag worden uitgesproken.

Pang’s verhaal werpt nog meer licht op de trieste realiteit van de slechte acteurs die de crypto-industrie jarenlang hebben geteisterd. Het toont ook de inherente onbetrouwbaarheid van veel mensen en hoe online-gebaseerde p2p-platforms en crypto-uitwisselingen de zaken ten goede hebben veranderd. Mensen kunnen nu crypto’s kopen en verkopen op online platforms zonder bang te zijn dat ze worden opgelicht of beroofd.

Kommentare sind deaktiviert.